onsdag 2. juni 2010

Hummus


Hummus:
1 boks kikerter eller tørka kikerter (legges i vann i et døgn)
2 ss sesamsmør (fåes i helsekost)
2 toppa spiseskjeer peanøttsmør/casewsmør/mandelsmør eller ekstra sesamsmør (alt fåes i helsekostbutikk. Ikke velg peanøttsmør fra matbutikk, innerholder blant annet sterkt oppvarma planteoljer – les transfett + sukker og annet snacks)
4 ss Extra Virgin olivenolje eller Cocosa kokosfett med eller uten smak
1 sitron, revet gult skall + saft
Salt og Kajennepepper

Slik gjør du:
1. Hell av vannet fra kikertene. Har du kjøpt tørre erter i pose, skal disse ligge i vann i en skål i et døgn. I løpet av døgnet må du helle av alt vannet av ertene, og skifte det. Da fjerner du en del av ”prompestoffet”
2. Ha ertene sammen med de øvrige ingrediensene i en blender eller i en kjøkkemaskin og kjør til hummusen er helt mjuk, jevn og tjukk.
3. Kan oppbevares i kjøleskap med lokk på i opptil 5 dager
4. Bruk som tilbehør til mat eller som dipp til grønnsaker

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar