søndag 31. januar 2010

Bedre uten brød


”Bedre uten brød” utkom i 2005, og er en bok basert på arbeidet til en av våre tids pionerer innafor ernæring og helse, den østerrikske dr. Wolfgang Lutz. Han fokuserer på de matvarene mennesket er best tilpassa fra et evolusjonært perspektiv. Arbeidet hans med å behandle tusenvis av pasienter for såkalte livsstilsykdommer ved hjelp av karbohydratredusert kosthold, har pågått sida 50-åra. I 1967 skreiv han boka ”Leben ohne Brot”(Leve uten brød).

Der den kjente lavkarboguruen Robert Atkins seinere har fokuset på slanking, har Wolfgang Lutz og ”Leben ohne Brot” også stort fokus på sjukdommer knytta til karbohydratbasert kosthold. Alle argumenter og påstander blir underbygd av vitenskapelige og medisinske studier. Det gjør også ”Bedre uten brød”, som er å anbefale på det varmeste. Jeg ga den til pappa i gave og vi er begge oppslukt. Nå leses det side opp og side ned.

1 kommentar:

  1. Jeg kommenterte jo denne, men nå er kommentaren borte! D:

    SvarSlett