fredag 16. april 2010

Cocosaoppskrifter - sjokoladefondant og konfekt



Cocosa konfekt:
Svært populær! Enda ikke vært borti en som ikke har likt den. Full av sunne fettsyrer, proteiner og antioksidanter. Minimalt med karbohydrater.

Ingredienser:
250 g Cocosa Extra Virgin
250 g mørk sjokolade (86 % eller 72%-sjokoladen uten melk og sukker, fåes i helsekost)
Hakkede nøtter/mandler (kan sløyfes)
Kokosmasse

Framgangsmåte:
Sett Cocosa-glasset i varmt vann slik at kokosolja blir flytende. Brekk sjokoladen i bter og smelt i vannbad. Hel den flytende Cocosaen i den smeltende sjokolademassen og bland godt sammen. Fyll små muffinsformer/konfketformer eller en liten langpanne med hakkede nøtter/mandler (om du har det i) og kokosmasse i noen andre. Hell sjokolade/Cocosa-masse over nøttene/kokosen. Sett til kjølig til de stivner. Oppbevares kjørlig eller fryses.


Sjokolade fondant:

Ingredienser:
(ca. 6 stk)
100 g sjokolade( 86 & uten melk, eller 72 %-sjokoladen uten melk og sukker)
100 g Cocosa Extra Virgin
80 g sukrin eller bjørkesøt
3 egg / eggeerstatning eller linfrøavsil
50 g sikta glutenfritt mel (f.eks ris, mais, kastanjekjernemel)

Framgangsmåte:
Fondant betyr at kaka er smelta i midten og denne desserten er manges favoritt med sin flytende varme sjokoladekjerne. Kan gjerne serveres med melkefri is ved sida av.

1. Hakk sjokoladen og ha den i en bolle sammen med Cocosa Extra Virgin. Sett bollen i vannbad. Varm vannet forsiktig opp og rør hele tida til du har en flytende og blank saus.
2. Rør sukrin/bjørkesøt og egg sammen. Blandinga skal ikke bli luftig - du skal bare røre, ikke piske.
3. Bland sjokoladeblandinga og eggeblandinga raskt sammen
4. Sikt melet og rør det kjapt inn
5. Smør formene med et tynt lag Cocosa Extra Virgin. Fordel litt mel i formene slik at de er dekka innendig. Bank ut det overflødige melet. Ha blandinga i formene og fyll opp til ca. 1/2 cm under kanten.
6. La formene stå en time i kjøling. Steik dem deretter i ovnen i 7 min på 200 grader. La formene stå i et min før du tar ut fondatene. Pynt med sukrinmelis og mintblader.


Kilde: Hefte med Cocosaoppskrifter (søk om nettsida og bestill)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar