søndag 9. mai 2010

Desserter - Appelsin og sitronfromasj


Det finnes noe for oss også!
Ved å bytte ut noen av ingrediensene med andre, går det an å lage noe søtt til bursdagen.

Sitron eller appelsinfromasj (4 pors)
Fromasj må lages i god tid før servering. Den kan smakes til med ulike ingredienser, og får navn etter tilsetninga. Tid: 45 min-1 t. Obs: har du trøbbel med blodsukkeret, velg sitron pga minimalt med karbohydrater.

Ingredienser:
5 stk gelatinplater
Vann
3 store/4 små egg
1 eller 1,5 dl sukrin/bjørkesukker/stevia
Revet skall av sitron eller appelsin
Nypressa saft av sitron(1 stk) eller appelsin(3 stk)

Slik gjør du:
Legg gelatinplatene i bløt i rikelig med kaldt vann. Visp egg og sukrin/stevia/bjørkesukker til stiv eggedosis. Bland i skall og saft av sitron eller appelsin. Spe saft med vann. Det skal være 2,5 dl væske totalt.
Ta gelatinplatene opp av vannet. Smelt dem i en liten kasserolle i vannbad. Visp gelatinløsninga gradvis i eggeblandinga. Rør til det begynner å stivne. Fyll fromasjen i dessertskåler eller i sitron/appelsinskall. Det siste gir desserten en stilig ”tøtsj”. Gjøres ved å fjerne fruktkjøttet, skrubbe appelsinskålene i varmt vann, skjære kantene med kniv/saks i taggete mønster, for så å fylle rikelig med fromasj. Strø gjerne på med litt revet, mørk sjokolade uten melk eller litt fruktkjøtt på toppen.

Fin fromasj(6 pors):
Obs: kun hvis du tåler havrefløte! Soyafløte er tilsatt en del sukker, havrefløte er fritt for dette. Følg oppskriften ovenfor, men skill eggene. Visp eggedosis av eggeplommene og sukkeret. Stivpisk eggehvitene. Stivpisk også 3 dl havrefløte. Rør først gelatinblandinga inn i eggedosisen, bland så kremen i, og putt til slutt i stivpiska eggehvite.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar